Ai grija de copilul tau cu ajutorul produselor adecvate

Din momentul in care afla ca asteapta un copil, viitorii parinti doresc sa ii asigure acestuia cele mai bune conditii pentru a avea parte de o dezvoltare armonioasa si un mediu echilibrat. In acest context, este important sa punem accent atat pe ingrijirile si masurile de siguranta luate in timpul vietii intrauterine, dar mai ales dupa nasterea acestuia. Daca in timpul perioadei de gestatie, fatul este protejat de bariera immunologica a mamei, contactul cu lumea exterioara presupune expunerea acestuia la o multitudine de factori mai mult sau mai putin neprevazuti, lucru care poate constitui un factor de stres pentru parinti.

Totusi, desi posibilitatea controlarii mediului nu este una realista, putem sa ne asiguram ca toate obiectele cu care intra in contact si care sunt folosite sunt conforme si sigure. De asemenea, este important sa realizam faptul ca dezvoltarea armonioasa a sanatatii presupune expunerea la noi medii si circumstante, atata timp cat acestea sunt sigure, motiv pentru care diversificarea activitatilor poate fi un factor esential in formarea unei imunitati corespunzatoare la bebelusi.

Cum stim care produse de ingrijire sunt sigure pentru nou nascuti

In ceea ce priveste gama de produse de igiena pentru bebelusi, acestea trebuie formulate in asa fel incat sa nu declanseze alergii, uscaciunea exagerata a tegumentelor, mancarimi sau fenomene de dermatita atopica. Pentru a fi sigure, acestea trebuie sa nu prezinte urme de parfum sau coloranti si sa dispuna de un pH neutru. In ceea ce priveste celelalte componente, ele trebuie sa se apropie cat mai mult de spectrul organic.

Bineinteles, in ceea ce priveste gama de produse de igiena pentru bebelusi, acestea nu se rezuma doar la produsele de curatare, ci la tot ce intra in contact cu pielea lui, dar si modul in care le este preparata si administrata hrana. In acest sens, achizitionarea unui sterilizator pentru biberoane, precum si utilizarea materialelor precum sticla sau siliconul sunt recomandate. De asemenea, in ceea ce priveste dentitia bebelusilor, este recomandata achizitionarea unor inele special concepute, de consistenta elastica, pentru a ameliora senzatia de presiune resimtita in momentul protruziei primilor dinti.

Cum putem sa realizam o toaleta corespunzatoare a bebelusului

In ceea ce priveste modul de a ne asigura ca realizam o toaleta corecta a bebelusului, masurile de igiena ar trebui sa inceapa cu oferirea confortului din punct de vedere termic, cu ajutorul hainelor corespunzatoare. La sfarsitul fiecarei zile, este recomandata spalarea cu produsele potrivite, urmata de una sau mai multe creme, in cazul in care acestea au fost recomandate de medicul pediatru. Pentru a taia unghiile bebelusilor, este recomandat sa apelam la seturi pentru manichiura de calitate, cu unghiera si forfecute, acestea fiind adaptate anatomic la dimensiunile mult mai mici ale acestora, fiind prevazute totodata cu suprafete sigure, care nu lezeaza tegumentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *