Avem 5 gusturi, ce facem cu ele?

Se spune ca o fiinta poseda, oficial, 5 simturi. Ele s-ar enumera ca fiind vazul, auzul, mirosul, gustul, tactilul. Fiecare din ele este influentat de unul din elementele din care este alcatuita viata noastra, respectiv Foc, Apa, Aer, Pamant, Eter.
Avem, astfel, Privirea de Foc, Iti lasa gura Apa, I-a suflat la ureche, scobeste cu ratul in Pamant, A simtit asa … ca o boare …  Dezvoltarea fiecarui simt in parte presupune lucrul cu unul din elementele de care apartine. La randul lor, simturile, pot fi si ele divizate in functie de aglomerarea spiritelor unui element. Astazi as fi vrut sa ne oprim asupra Gustului.
Gustul prezinta patru trepte diferite, si anume Dulce, Sarat, Amar, Acru si Metalic. Sunt cele 4 gusturi de baza. Se mai gaseste gustul Umami care se spune ca este gustul unei mancaruri delicioase, neavand nimic caracteristic nici unuia dintre cele de mai sus. Ele sunt usor de inteles atunci cand sunt folosite in exces. Iata cum:
Gustul dulce – Foc
O lingurita de miere poate provoca arsuri stomacale.
Gustul sarat – Apa
Daca veti inghiti o lingurita de sare veti simti nevoia sa beti cat mai multa apa.

Deci, atrage elementul Apa.
Gustul acru – Aer
In cazul racelilor si gripelor se recomanda ingerarea sucurilor de citrice, mai ales pentru desfundarea cailor respiratorii (nas, gat, plamani), pe unde circula elementul Aer ca viata sa fie posibila.
Gustul amar – Pamant
Cand mancati ceva extrem de amar vi se intoarce stomacul pe dos, din maruntaie. Este elementul Pamant care patrunde pana in adanc.
Gustul metalic – Eter
Gustul metalic poate fi simtit foarte bine in doua componente: sangele si sperma. Sunt cele doua fluide pline de Eter, de aceea foarte importante.
Gustul umami – …
Veti observa ca pozitionare papilelor gustative pe limba este realizata dupa ordinea elementelor: Dulce in prim plan, varful limbii, Focul; Sarat in plan secund, Apa; Acru, in plan tert, Aer; Amar, fundul gurii, ultimul plan, Pamantul. Metalicul le inglobeaza pe toate celelalte.
De aceea, este necesar sa putem combina toate gusturile pentru sanatate. Orice dezechilibru in sanatate se refera la procentul redus ori in cazuri grave chiar lipsa unuia din elemente in corpul nostru.
Ganditi liber! Fiti responsabili!