Case moderne construite cu stil

O functinalizare a podului existent, devenind o mansarda, este o opțiune fantastică pentru adăugarea unui spatiu utili la o casă existentă.De obicei, aceasta este situată direct sub acoperișul casei, care are o înclinare relativ lina. Mansarda nu este o caracteristică standard a fiecărei locuințe, dar este esențială pentru măsurarea clădirii în ansamblu. După ce ai verificat totul, puteți trece la aspectul și la construcția mansardei.

In principiu, exista 2 variante pentru obtinerea unei mansarde la o constructie existenta: supretajarea unui imobil sau  functionalizarea podului existent, creeand un spatiu util, locuibil in  mansarda.  Pentru cea mai precisă descriere a ceea ce înseamnă construirea unei mansarde, vom descrie următoarele proceduri:

  • Îndepărtarea acoperișului este un proces delicat, mai ales dacă intenționezi să salvezi și să reutilizezi materialele de pe acoperiș;
  • Primul pas este construirea structurii de rezistență a casei, care este de obicei realizată din lemn și este formată din grinzi orizontale distanțate la fiecare 30-60 de centimetri de-a lungul întregului contur al casei, stâlpi verticali pentru coama centrală și căpriori care vor forma versanții;
  • Al doilea pas este instalarea podelei, care este cel mai bine construită din OSB, deoarece aceste plăci sunt ideale pentru utilizare în poduri datorită greutății lor mici, rezistenței la foc, calităților de protecție și ușurinței de instalare. Adăugarea izolației între căpriori este o modalitate de a îmbunătăți eficiența energetică a unei case și de a trăi într-un confort mai mare.
  • Acum este momentul să ne ocupăm de instalații, inclusiv de așezarea conductelor pentru căldură și apă și a firelor pentru alimentarea electrică.
  • După ce ai terminat faza anterioară, poți continua să montezi pereții, tavanul și podeaua și să definești zonele. Practica standard presupune ca profilele metalice să susțină foile de rigips. Materialele grele nu sunt recomandate în acest pas.
  • Lucrul la podea și pereți ca o atingere finală va ajuta la definirea interiorului mansardei. În acest moment, este finisat conform specificațiilor proprietarului prin vopsire, spălare, tapetare etc.
  • Instalarea sistemului de încălzire — dacă ai optat pentru calorifere, acum este momentul să le pui în funcțiune, și să conectezi instalațiile sanitare și supapele.
  • La final, singurul lucru care ți-a mai rămas de făcut este să umpli camera cu mobilier și decorațiuni care să te facă să te simți ca acasă.

Experții în proiectare, construcție și amenajare ar trebui să fie consultați atunci când se încearcă crearea unei mansarde, pentru obtinerea autorizatiei. Sună chiar acum la Atelierul De Stijl din Constanța, unde arhitect Enica Ana te va ajuta cu tot ceea ce ține de realizarea unui proiect de arhitectură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *