Ce este optimizarea SEO și ce avantaje generează?

SEO este acronimul de la Search Engine Optimization sau optimizarea motoarelor de căutare în așa fel încât să le folosești în beneficiul propriului brand. Altfel spus, se folosesc o serie de tehnici înglobate într-o strategie bine pusă la punct pentru a te plasa printre primele rezultate în momentul în care un potențial cumpărător este în căutarea unui brand de pe nișa ta, crescând astfel șansele să te aleagă pe tine în detrimentul celorlalte branduri concurente.

On-page SEO și off-page SEO

Există două mari concepte de care se ține cont în configurarea unei strategii SEO eficiente și anume on-page SEO și off-page SEO. On-page SEO reprezintă totalitatea elementelor care se regăsesc pe pagina web și cu care ia contact publicul atunci când o accesează, în timp ce off-page SEO înglobează toate acele elemente care nu se regăsesc pe pagină, dar care contribuie decisiv la buna funcționare a acesteia, cum ar fi social media sau link-uri adiacente, care ajută clientul să ajungă pe pagina ta, fără efort suplimentar. De aceea este foarte important ca aceștia să se afle în deplină concordanță, configurând un tot unitar coerent. Algoritmii Google filtrează doar conținut de calitate în vederea plasării lui în primele rezultate ale unei căutări; astfel că, optimizarea SEO are în vedere acești doi factori importanți pe care îi utilizează în așa fel încât să genereze cât mai mult trafic pe pagină. Astfel că, printr-o strategie bine pusă la punct poți ajunge pe locuri fruntașe în topul clasamentelor generate de Google în urma analizării site-ului tău și, implicit, în topul căutărilor publicului tău țintă.

Avantajele optimizării SEO

Cu siguranță că primul și cel mai râvnit rezultat pe care un brand și-l dorește în urma implementării unei astfel de strategii este creșterea vizibilității în rândul publicului țintă. Astfel că, prin colaborarea cu specialiști care să genereze o strategie de optimizare SEO în deplină conformitate cu nevoile brandului tău, poți cunoaște foarte ușor o ascensiune considerabilă în rezultatele căutărilor și în topul preferințelor celor care efectuează căutarea.

Vizibilitatea dobândită astfel este total diferită față de cea generată de publicitatea tradițională. Un prim argument este dat de faptul că, în acest caz, clientul te caută, nu îl agasezi constant cu mesaje publicitare pentru branduri de care nu este interesat. Mai mult decât atât, vizibilitatea nu constă doar în cunoașterea numelui brandului. Este mai mult decât atât. Utilizând o astfel de strategie, construiești treptat o bază informațională suficient de fundamentată în așa fel încât stakeholder-ul în cauză să te cunoască la un nivel mai avansat, să ia contact cu identitatea de brand și, dacă se identifică cu acesta, să devină client.

Optimizarea SEO este astfel o metodă ce garantează rezultate constante și semnificative pe termen lung, chiar și după încetarea aplicării acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *