Cum fac economii la fiecare drum parcurs cu masina

Instalatiile GPL reprezinta alternativa la motoarele pe benzina sau Diesel intrucat aduc cateva avantaje importante, motiv pentru care sunt tot mai populare. In acelasi timp, masinile electrice se afla in plina dezvoltare, dar pretul ridicat al acestora si autonomia redusa fac ca acestea sa nu fie o solutie viabila in fata motoarelor obisnuite, pe cand instalatiile GPL sunt usor de instalat si accesibile din punct de vedere financiar.

Mai putina poluare

Acestea presupun noxe mai mici, motiv pentru care poluarea scade, astfel ca se protejeaza mediul inconjurator, subiect care este de interes general in ziua de azi. Calitatea aerului nu este afectata, insa si motoarele sunt mai silentioase, astfel ca orice drum parcurs cu masina devine o adevarata placere, in special in cazul motoarelor Diesel care sunt cunoscute pentru cat de zgomotoase sunt. Conform studiilor, aceste instalatii GPL polueaza cu 15% mai putin, fapt important in conditiile in care marile orase sufera considerabil din acest punct de vedere.

Aceeasi putere

Exista un mit conform caruia aceste instalatii scad puterea motorului, insa cifra este modica, de circa 3%, motiv pentru care nici nu este sesizata de majoritatea soferilor. In schimb, beneficiile in cazul motorului sunt multiple, pentru ca acesta functioneaza in cele mai bune conditii si se prelungeste durata de viata cu minim doi, trei ani. Acest plus se datoreaza faptului ca gazul petrolier lichefiat este un tip de carburant mult mai curat decat benzina si mai ales decat motorina, motiv pentru care componentele nu au de suferit in urma arderilor insuficiente.

Instalare rapida

Sistemele GPL sunt instalate in cel mai scurt timp, insa este important ca procedura sa fie efectuata de catre service-uri acreditate, pentru ca pe aceasta cale clientii nu numai ca se bucura de conditii optime si de siguranta, insa si de garantie, care poate sa difere de la un caz la altul, in functie de tipul instalatiei alese.

Spatiu

In trecut sistemele ocupau mare parte din suprafata disponibila in portbagaj, insa astazi se gasesc mai multe optiuni chiar sub forma rotii de rezerva, motiv pentru care aceasta poate fi inlocuita, ocazie cu care soferii se vor bucura de tot spatiul din portbagaj atunci cand merg in vacanta.

Economii

Nu in ultimul rand, principalul avantaj adus de instalatii GPL e reprezentat de economiile facute la fiecare drum parcurs, care se ridica pana la 40%. Preturile de achizitie variaza, iar acestea pot incepe de la 500 de euro pentru cele standard si ajunge si la 1.000 de euro in cazul celor dedicate, insa si care sunt mult mai eficiente, iar investitia se amortizeaza in functie de distanta parcursa, de regula in primele 12 luni de la instalare, ceea ce presupune ca dupa aceasta perioada economiile vor fi resimtite direct in buzunarul soferilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *