Despre laserterapie și efectele sale pentru sănătatea noastră

Terapia cu laser este o tehnică relativ nouă, este un tratament non-invaziv. Principiul este simplu: unele țesuturi (tendoane, ligamente și cartilaje) suferă cronic pentru că sunt slab vascularizate și deci au dificultăți în vindecare sau regenerare, iar tratamentul consta, deci,  în stimularea țesutului bolnav.

Inițial, laserterapia și fototerapie cu LED au fost dezvoltate de NASA cu scopul de a accelera timpul de vindecare a rănilor pentru astronauți în stadii gravitate zero. Studiile științifice publicate în literatura medicală sunt zilnic mai numeroase pentru a demonstra efectele benefice pe care le are laserterapia. Reviste medicale de mare tiraj evidențiază acum efectele analgezice, antiinflamatorii și imunostimulatoare ale laserterapiei.

Fenomenele și procesele implicate în stimularea celulară prin fototerapie cu LED sunt complexe, dar bine cunoscute. Pe scurt, celulele noastre știu să absoarbă lumina și să o transforme în energie regenerativă.

Laserterapia ameliorează durerile acute și cronice, reduce inflamația, favorizează vindecarea, stimulează sistemul imunitar. Acest tratament vizează în principal următoarele patologii:

  • Osteoartrita și dureri articulare
  • Leziuni ale ligamentelor sau entorsă
  • Sindromul de tunel carpian
  • Dureri de spate: canal lombar îngust, dureri de spate cronice, dureri de gât cronice

Cum se desfășoară procedura de laserterapie?

Înainte de desfășurarea ședinței, contactul prealabil dintre pacient și medic este sistematic, pentru a efectua o evaluare a leziunii care să permită urmărirea și explicarea procedurii. Procedura durează 30 de minute. Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă așezați într-o poziție confortabilă, apoi zonele de tratat vor fi puse sub lumină și nu trebuie să simți nicio durere în timpul tratamentului. Numărul de ședințe oscilează de la un pacient la altul, în funcție de nevoi. Totodată, este necesar să menționăm faptul că nu se cunosc efecte secundare asociate tratamentului cu laserterapiei. Totuși, sunt necesare măsuri de protecție a ochilor.

Astfel, această terapie cu laser se poate dovedi a fi foarte benefică pentru oameni, mai ales dacă ne raportăm la persoanele care au nevoie de această procedură medicală. Astfel, la MovKinetic, puteți beneficia de astfel de tratamente medicale la un preț foarte convenabil.

Tehnologia laser de înaltă intensitate BTL se bazează pe principiul dovedit al tratamentului cu laser de joasă intensitate. Puterea mare de până la 12 W permite pătrunderea profundă în interiorul țesuturilor pentru o terapie nelimitată pentru durere.

Puterea sa maximă este de peste 50 de ori mai mare decât cea a terapiei cu laser la rece. Terapia cu laser BTL de înaltă intensitate oferă un tratament extrem de eficient pentru o gamă largă de indicații clinice, de la leziuni musculare și tendinopatii până la tulburări degenerative articulare.

Utilizarea laserului în modul pulsat cu o lungime de undă rezonabilă creează o undă fotomecanică în țesutul subcutanat. Această stimulare fotomecanică inhibă senzația de durere și oferă o ameliorare imediată a durerii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *