In sfarsit am mers in Florenta

Concediul perfect este mult mai aproape de tine daca stii la cine sa apelezi, astfel ca la Fabrica de Vacante se poate spune ca esti pe maini bune. Aici te asteapta cele mai bune conditii, mult profesionalism, alaturi de o multime de pachete din care sa alegi pentru urmatoarea ta escapada. De exemplu, ajungi in Florenta cu avionul in mai putin de doua ore, iar aici te asteapta, cu siguranta, o experienta de vis intr-unul dintre cele mai mari centre culturale ale lumii.

Palazzo Vecchio

Cu siguranta, una dintre cele mai cunoscute cladiri din oras este acest palat care vegheaza Piazza Della Signoria. Ridicat in secolul in secolul al XII-lea, Palazzao Vechhio a servit drept resedinta familiei Medici, cea care a condus orasul timp de mai bine de 600 de ani. Totusi, inceput cu mijlocul anilor 1800, palatul a fost tranformat in muzeu si mai apoi a gazduit primaria. Putine palate din lume dispun de atat de multa arta care sa includa picturi, tavane frumoase, sculpturi, tapete si nu numai, iar multe infatiseaza evenimente istorice si biblice.

Piazza della Signoria

De-a lungul anilor, aceasta piata a fost folosita pentru intalnirile si evenimentele politice ale vremii, fiind astazi una dintre cele mai mari atractii din Florenta. La mica distanta unele de altele se regasesc Palazzo Vecchio, Muzeul Uffizi, Palazzo Uguccioni, dar si Ponte Vecchio. Nu trebuie omise nici replicile dupa statuiete faimoase precum Fantana lui Neptun sau Statuia lui David.

Galeria Uffizi

Cu siguranta, acesta este unul dintre cele mai grozave muzee de arta din lume, fiind amplasat in piata amintita anterior. Fostul palat a fost construit la mijlocul secolului al XVI-lea, iar dupa dinastia Medici a fost trasformat in galerie de arta pentru a fi expuse aici unele dintre cele mai mari comori ale renascentismului. Publicul poate admira capodopere ale lui Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli sau Titian inca din 1765.

Ponte Vecchio

Pasind peste raul Arno, Ponte Vecchio este unul dintre cele mai vechi poduri din oras si, cu siguranta, cel mai fotografiat. Acesta este recunoscut pentru cele trei arcuri ale sale, fiind construit in prima faza de catre etrusci, urmand ca mai apoi sa fie restaurat in anii 1300 prezentandu-se de atunci in aceeasi forma ca astazi. Podul este flancat de magazine cu bijuterii care sunt luate cu asalat de catre turisti si localnici.

Santa Maria del Fiore

E bine ca poti sa ajungi in Florenta cu avionul si neaparat trebuie sa incluzi pe itinerariul tau si catedrala Santa Maria del Fiore, cunoscuta si drept Domul. Constructia se remarca cu peste 600 de ani de arhitectura si alte forme de art si este, cu siguranta, una dintre cele mai emblematice constructii ale orasului, dar si ale Italiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *