Plănuiește-ți acum un city break în Paris

Dacă îți planifici un city break în Paris și ai nevoie de câteva îndrumări în acest sens, Fabrica de Vacanță este locul în care poți găsi soluții eficiente pentru ideile tale. Avem o multitudine de oferte de city break în Paris, dar și în multe alte orașe din Europa, toate la un preț super avantajos. Astfel, dacă ideea de a pleca într-un city break în Paris în următoarea perioadă nu te lasă în pace și îți dorești nespus să pleci în această vacanță, vino să vezi ofertele noastre de pe www.fabricadevacante.ro.

Prin urmare, dacă acest city break în Paris va deveni un vis îndeplinit pentru tine, iată ce trebuie să vezi în orașul iubirii!

  1. Turnul Eiffel

Turnul Eiffel (la Tour Eiffel) se află pe primul loc pe lista locurilor de vizitat în Franța și este cea mai vizitată atracție turistică din lume. Este greu de crezut că structura a fost respinsă ca o monstruozitate atunci când a fost dezvelită pentru prima dată. Turnul emblematic a fost proiectat de Alexandre-Gustave Eiffel, iar vizita în sine oferă o experiență de neuitat.

  1. Muzeul Luvru

Un palat somptuos care a fost cândva casa regilor Franței, Luvru este cel mai important dintre muzeele de top din Paris. Vizitatorii intră în muzeu prin curtea palatului la piramida de sticlă. Luvru expune 35.000 de opere de artă (multe considerate capodopere) – de la antichități la picturi europene din secolele XV-XIX, iar cea mai celebră pictură de aici este Mona Lisa sau La Gioconda, pictată de renumitul Leonardo da Vinci.

  1. Catedrala Notre-Dame

Notre-Dame se află în inima Parisului, pe Île-de-la-Cité, lângă Cartierul Latin. Acest impresionant monument medieval este un triumf al arhitecturii gotice. Turiștii sunt imediat uimiți de designul ornamental al fațadei, cu abundența sa de sculpturi, în timp ce contraforturile de aici asigură integritatea structurală imensei clădiri.

  1. Bulevardul Champs-Elysées

Cel mai monumental bulevard din Paris a fost un câmp pustiu de mlaștini până în secolul al XVII-lea, când a fost amenajat de André Le Nôtre. Un secol mai târziu, urbanistul parizian baron Haussman a proiectat clădirile elegante ale bulevardului. Champs-Elysées este împărțit în două părți, având drept intersecție Rond-Point des Champs-Elysées.

  1. Arcul de Triumf

Arcul de Triumf este dedicat soldaților care au luptat în armatele franceze ale Revoluției și Primului Imperiu. Napoleon a comandat construirea acestei structuri puternice în 1806. La poalele Arcului de Triumf se află Mormântul Soldatului Necunoscut, dedicat în 1921 ca un memorial unui soldat anonim

Acestea sunt doar cinci dintre atracțiile turistice pe care le puteți vedea dacă alegeți să faceți un city break în Paris, însă numărul lor este considerabil mai mare, ținând cont de faptul că Parisul rămâne unul dintre cele mai vizitate capitale europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *