Gestionarea relatiilor cu partenerul pot deveni la un moment dat o chestiune dificil de realizat, daca in calea ei se astern mai multi factori de natura psihologica pe care niciunul dintre parteneri nu reuseste sa ii constientizeze de unul singur. Astfel ca, in cazul in care se doreste rezolvarea si eliminarea problemelor din cuplu insa nu se pot depista cauzele care le produc, este necesara apelarea la ajutor de specialitate, si anume la psihoterapie de cuplu.
Care sunt semnele care tradeaza nevoia de psihoterapie?
Micile neintelegeri din cadrul unui cuplu sunt aspecte cat se poate de normale, insa cand acestea ajung sa acapareze intreaga viata, inseamna ca la baza lor se situeaza o problema mult mai profunda. Pacientii care isi doresc cu adevarat recapatarea armoniei, se prezinta la cabinet inca din momentul in care apar aceste comportamente. Cauzlele care le produc pot fi multiple. Fie este vorba ca satisfactia locuirii impreuna s-a diminuat, fie asteptarile necomunicate nu sunt atinse, psihoterapeutul are rolul de a deschide drumul spre o comunicare deschisa si profunda care sa ajute la depistarea nemultumirilor de ambele parti.

In cazuri mult mai grave, unul dintre pacienti sau ambii pot prezenta anumite patologii care sunt periculoase atat pentru ei, cat si pentru partener. Gelozia, iesirile violente, verbale si fizice, infidelitatea, toate au cauze profunde care trebuie depistate spre a fi intelese si iertate. Frica de abandon, lipsa increderii in propria persoana sau in partener, sunt cele mai frecvente cauze care produc astfel de comportamente iar psihologul are rolul de a afla care sunt si a stabili un drum spre vindecare.
Un alt semn care denota nevoia de ajutor de specialitate este gandul de a parasi relatia care apare in mod constant sau chiar obsesiv. Anumite nesigurante si nemultumiri, dublate de lipsa de comunicare, pot contura falsa idee cum ca relatia curenta nu este potrivita, ori nu ofera tot ce pacientul si-ar dori. Astfel ca, singura metoda prin care puteti confirma sau infirma daca aceste pareri sunt sau nu justificate este comunicarea deschisa cu partenerul sub atenta indrumare a unui specialist care sa poata interpreta cuvintele si semnele intr-o maniera obiectiva si sa poata contura o concluzie corecta.
Cat costa o sedinta de psihoterapie de cuplu?
Psihoterapia de cuplu, la fel ca toate celelalte forme ale ei, reprezinta o necisate in ceea ce priveste rezolvarea problemelor de ordin intern ce au repercusiuni si asupra comportamentului exterior si de aceea, si preturile sunt stabilite in asa fel incat sa poata fi accesibile pentru fiecare cuplu ce isi doreste sa treaca pragul unui astfel de cabinet. In consecinta, pretul pentru o sedinta este de doar 200 de lei si se desfarsoara pe o perioada de 90 de minute.