Sclipici cosmetic – noul trend al sezonului estival

Ca ființe umane, suntem atrași de lucruri strălucitoare, motiv pentru care sclipiciul a rezistat cu brio trecerii timpului. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii de Neanderthal zdrobeau minerale strălucitoare pentru picturile rupestre. În zilele noastre, sclipiciul s-a transformat într-un accesoriu permanent prezent în viețile noastre, de la glitter cosmetic pentru machiaje sofisticate, la sclipici pentru felicitările de sărbători, îmbrăcăminte și meșteșuguri realizate manual.

Din ce este făcut glitterul?

În caz că nu știai, sclipiciul obișnuit pe care îl folosești astăzi este fabricat din materiale plastice. Cele mai multe modele au la bază combinații din aluminiu și polietilen tereftalat (PET), iar glitterul artizanal are la bază metal și sticlă. Sclipiciul pe care astăzi îl folosim a fost inventat în 1934 de către un crescător de vite american pe nume Henry Ruschmann, care a proiectat o mașină, un fel de combinație între un tocător de hârtie și unul de lemn, capabil să macine și să transforme plasticul în sclipici.

Sclipiciul cosmetic – accesoriul ideal de vară

De cele mai multe ori, un machiaj extravagant este secretul unei seri reușite. De ce? Pentru că femeile vor să iasă mereu în evidență. Totuși, există o mică parte care recunosc că nu știu să aplice corect fardul de pleoape și ca urmare, încetează să-l folosească. Având în vedere că nu există grandoare într-un make-up simplist, natural, este timpul să înveți câteva reguli de aplicare. Dacă înveți să folosești fardul de pleoape cu sclipici, atunci vei putea aplica orice nuanță sau textură.

Alege întotdeauna textura și culoarea care ți se potrivesc

Dacă intri pe rainbowglam.ro, ai posibilitatea de a alege dintr-o varietate de modele, texturi și culori. Dacă nu îți place pudra presată, poți alege varianta cremoasă și, indiferent de alegerea făcută, ai nevoie de câteva cunoștințe de machiaj pentru a obține cel mai perfect aspect. Dacă vrei un pigment intens, atunci vei alege sclipici pentru pleoape, îl vei asorta cu o ținută de lux și îl vei purta la cele mai interactive evenimente din a doua jumătate a zilei.

Glitter în păr – ideal pentru petrecerile în aer liber

Sclipiciul aplicat pe păr poate transforma coafura într-o adevărată bijuterie. Glitter-ul multicolor, dar și nuanțele de argintiu sau auriu, oferă ceva special părului tău. Încearcă să-l aplici pe cozi împletite sau chiar la baza scalpului, pentru a le accentua textura.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci sclipiciul cu fixativul și să aplici pasta cu o pensulă. Deși este distractiv și original, nu uita că acest stil se potrivește petrecerilor în aer liber cu vibe de festival. Este total nepotrivit să porți paiete în păr atunci când ești invitat la o petrecere formală, într-un loc elegant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *