Soluții creative care protejează mediul și oferă siguranță în același timp

Ne aflăm astăzi în punctul în care fiecare acțiune a noastră poate ajuta sau poate să distrugă și mai tare Planeta, motiv pentru care este ideal să începem să luăm atitudine în fața poluării, a risipei de resurse naturale și mai ales a materialelor de construcție care sunt nocive din toate punctele de vedere pentru mediu. Astfel, soluțiile înlocuitoare încep să apară, iar în accepțiunea unui viitor mai bun, putem începe încă de acum să le integrăm în viața noastră și să le acceptăm așa cum sunt. Una dintre soluțiile concrete cu care cei de la dumbrava47.ro au venit sunt casele de la Sărata Monteoru, care sunt realizate din materiale ecologice 100%, ceea ce înseamnă că în componența lor nu au fost utilizate decât compoziții sigure, care nu afectează în niciun fel natura. În esență, fiecare construcție este creată pentru a susține toate nevoile și necesitățile unei familii, fiind dotată cu tot ce trebuie. Pereții din beton de cânepă care respiră sunt perfecți pentru evitarea condensului, iar izolațiile de lână nu fac nimic altceva decât să protejeze indiferent de temperatura exterioară. În același timp, construcțiile sunt prevăzute cu acoperiș și pardoseală din lemn masiv, care nu numai că este un element estetic incredibil, dar are și o rezistență incredibilă în timp. 

Economie din punct de vedere energetic

Din punct de vedere a tot ceea ce ține de consumul de energie, este sigur să spunem că aceste locuințe au fost gândite în așa fel încât să respecte standardele de casă low energy, astfel încât vei observa o scădere drastică a facturilor în acest sens. Pe de altă parte este important să menționăm faptul că 108,5 mp utili dintr-o asemenea casă, vor avea un consum similar cu cel al unei garsoniere de 25 mp. 

Rezistență facilă în timp 

În ceea ce privește rezistența și durabilitatea în timp, este eficient să menționăm că aceasta este cât se poate de relevantă, fiind realizată din beton armat. Proiectanții de la dumbrava47.ro au reușit să realizeze calcule seismice și au sesizat o rezistență la cutremure de pana la 9 grade Richter, care este garantată până la 100 de ani, timp în care structura, acoperișul și tabla au o durabilitate de 30 ani, iar pereții din cânepă de până la 80 ani. Totodată, din punct de vedere financiar, vei avea de câștigat pentru că cei de aici pun la dispoziție servicii de management turistic. Dat fiind faptul că vorbim despre o construcție într-o zonă des vizitată, este ideal să luăm în considerare și posibilitatea de închiriere a casei. Soluțiile sunt de partea ta în cazul în care alegi o astfel de locuință, având și certitudinea faptului că ai contribuit la sănătatea planetei. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *