Statiuni de ski din Romania pe care merita sa le vezi!

Te-ai gandit unde vrei sa mergi sa schiezi iarna viitoare? Esti un pasionat al sporturilor de iarna si cauti mereu locatia perfecta unde sa te poti bucura pe deplin de ceea ce iti place sa faci? Daca te intereseaza raspunsul la cele doua intrebari, atunci trebuie sa stii ca articolul acesta este pentru tine! Probabil ca deja ai inceput sa cauti tot felul de blog-uri unde cei care impartasesc aceeasi pasiune ca tine isi scriu gandurile, tocmai pentru a te ajuta sa iti creezi o imagine cat mai clara a posibilitatilor prin care poti sa iti exerciti placerea pentru ski. Foarte multi ar putea zice ca daca ai fost deja in statiunile de ski din Romania, le-ai cam vazut pe toate si trebuie sa treci dincolo de granite si, totodata, de zona de confort, incercand statiunile de ski din strainatate, care iti vor da sansa sa te bucuri mult mai mult de frumusetea acestui sport de iarna. Ei, bine, lucrurile nu stau intotdeauna chiar asa, pentru potentialul turistic pe timp de iarna din Romania pare sa se dezvolte galopant, semn ca si aici interesul pentru sporturile de iarna tinde sa aiba un trend crescator, iar dovada stau imaginile cu partiile pline ochi din perioada sarbatorilor de iarna, dar si dupa acestea.

Esti tentat sa iti planifici o vacanta intr-o zona de munte unde sa te poti bucura de ski si alte activitati specifice sezonului rece? Daca intentia este aceea de a ramane in tara, nu sa pleci in tari unde se practica acest sport la un nivel mult mai performant, decizia ta este una foarte buna, pentru ca si in Romania te poti relaxa la o sesiune de ski si chiar cu bani mai putini. Iata doua exemple!

1.     1. Partia de ski Sinaia –  Zona Sinaia dispune de un domeniu schiabil de aproximativ 17 de kilometri, cu 16 partii si trei trasee de schi. Stim ca la cota 2000 zapada persista o perioada mai lunga de timp datorita temperaturilor scazute. Sinaia este statiunea montana cu cea mai longeviva durata a sezonului de iarna, ce ofera momente prielnice pentru amatorii sportului de iarna care se pot bucura de aici de acest sport pana in pragul primaverii.

2.     Partia Predeal – Mii de turisti aleg din intreaga tara aleg an de an statiunea Predeal pentru cei 7 kilometri de partii si, indeosebi, pentru partia Clabucet, care este una din cele mai cunoscute din tara. Pe langa Clabucet,  care are o lungime totala de 2100 de metri si un grad mediu de dificultate pentru ski, in zona mai exista alte patru partii de dificultate usoara si medie, dar si una una destinata pentru schiorii avansati, care au experienta de ski.

Cand ai nevoie de un loc de cazare in aceasta statiune te poti baza pe hotel Elexus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *